Bulanık mantığın temeli bulanık küme ve alt kümelere dayanır. Klasik yaklaşımda bir varlık ya kümenin elemanıdır ya da değildir. Matematiksel olarak ifade edildiğinde varlık küme ile olan üyelik ilişkisi bakımından kümenin elemanı olduğunda “1”, kümenin elemanı olmadığı zaman “0” değerini alır. Bulanık mantık klasik küme gösteriminin genişletilmesidir. Bulanık varlık kümesinde her bir varlığın üyelik derecesi vardır. Varlıkların üyelik derecesi, (0, 1) aralığında herhangi bir değer olabilir ve üyelik fonksiyonu M(x) ile gösterilir .
Bulanık Mantık(Fuzzy Logic) ile Tahmin-Zaman Serisi Analizi Video Eğitimde neler var?
Bulanık mantığın temelini örneklereanlattıktan sonra Mamdani ve Takagi-Sugeno Çıkarım Yöntemlerini anlatılıyor ve Matlab programında nasıl uygulayabiliriz gösteriliyor daha sonra Uyarlamalı Sinirsel Bulanık Çıkarım Sisteminin (ANFIS) nedir ve nasıl uygulayabiliriz bir örnekle gösteriliyor en sonunda Zaman Serisi Analizi ANFIS model ile tahmin yapılıyor.
Bulanık Mantık Sınıflandırma Video Eğitimde neler var? Bulanık mantığın temelini örneklere anlattıktan sonra Mamdani ve Takagi-Sugeno Çıkarım Yöntemlerini anlatılıyor ve Matlab programında nasıl uygulayabiliriz gösteriliyor daha sonra Uyarlamalı Sinirsel Bulanık Çıkarım Sisteminin (ANFIS) nedir ve nasıl uygulayabiliriz bir örnekle gösteriliyor en sonunda sınıflandırma sorusu için ANFIS model ile tahmin yapılıyor.
Uyarlamalı Sinirsel Bulanık Mantık (ANFIS)+PSO Algoritması
Uyarlamalı Sinirsel Bulanık (ANFIS)+PSO Algoritması Video Eğitimde neler var?
1-ANFIS yapısını Matlab programında uygulaması
2-Hazırladığımız ANFIS yapıdan parametreleri alma ve kurulum yapma
3-Maliyet fonksiyonu tanımlama ve kodunu yazma
4-Parçacık Sürü Optimizasyonu (PSO) Algoritmasına entegre etmek
5-Örnek olarak Sinüs Fonksiyonu tahminde bulunmak.